Tuesday, 21 December 2010

Ambeng Puncak Kasih


Pergh... nama glamer tak hengat.... heheheh... saje jer bagi nama camtu... sebenarnya, bersempena dengan anniversary kami hari tu, ada la buat makan-makan sikit kat rumah... sekali dengan doa selamat... memandangkan 20 Dec jatuh pada hari Isnin, maka kitorang decide untuk buat pada hari Ahad 19 Dec tu jer... walaupun awal sehari, janji semua kawan-kawan dapat datang... bukan apa... kalu buat hari Isnin, masa agaken terhad, ye laa... kan hari sekolah... huhuhu...



So untuk majlis hari tu, tuan rumah berhajat nak menjamu dengan nasi ambeng... hidangan tradisi wong jowo.... en. Hubby la tu... hahaha...

Berbekalkan pengalaman rewang ambeng kat rumah Pt. Baring dan hasil usaha menuntut ilmu sambal goreng jawa sejak bergelar "mantu wak Jam"... maka terhasillah nasi ambeng puncak kasih ni... huhuhuh... en. Hubby la banyak tolong bahagian preparation especially bab meng"oncek" bawang n kentang... thank you dear...

Sambal goreng jawa ala-ala Wak Jam a.k.a. ibu mertuaku

Kalu nak cari talam besar kat Nihon ni agak muri la kan... so cukup la dengan talam kecil yang ada kat 100yen shop tu... huhuhu.... setalam makan bertiga... kira ok la tu.... still bleh makan rebut-rebut.... hehehe.... cuma konsep "jamah & bawa pulang" tu sah-sah la tak di aplikasikan sebab semua isi rumah dah datang masa majlis tu... huhuhu... so kasi makan sampai licin talam masuk perut juga..... ekekeke....


Sebelum dan selepas disusun lauk-pauk atas nasi dalam talam

Terima kasih jugak kepada kawan-kawan dan adik-adik yang sudi datang malam tu... harapnya dapat la korang melepaskan rindu pada nasi ambeng ye... dan pada yang pertama kali "jumpa" nasi ambeng, harapnya pengalaman dan rasa nasi ambeng hari tu tak mengecewakan...

tak buat kek... tapi buat Chocolate Brownies Kukus Lapis Cheese

Menu last minute... samosa

huhu... tayang set ambeng ke k. Nie?? orang kelatan rewang susun ambeng... cayalah k. Nie...








Notes: kalau nak baca tentang nasi ambeng... sila klik sini... ada sedikit maklumat untuk dikongsi...

Monday, 20 December 2010

8 tahun nan indah

Beduk dipalu memanggil berkumpul,
Khabar indah disahut ria,
Kasih termeterai janji disimpul,
Mengukir sejarah hari bahagia.

Hari bahagia kasih terukir,
Degup debar mempelai berdua,
Lafaz ijab kalimah di zahir,
Menyatu hati insan berdua.

Lafaz dizahir menyatu hati,
Mengungkap rasa kata bermadah,
Bunga kasih subur menyeri,
Tanda hati bersinar indah.

Bunga hati indah berseri,
Laman mekar elok di mata,
Walau onak datang menguji,
Cekalkan jiwa mengharung bersama.

Onak jiwa cekal diharung,
Sandaran iman benteng dibina,
Pada Allah kita berpayung,
Hanya DIA kekal dicinta.

Salam ulang tahun perkahwinan yang ke-8 hari ini 20.12.2010 buat suami tercinta Saifullizan Mohd Bukari...

Terima kasih yang tak terhingga untuk 8 tahun nan indah menyimpul ikatan, memeterai janji, menyulam kasih, menganyam cinta, mengalun tingkah citra kehidupan bersama...

Syukur kepadaMu ya Allah di atas kurniaan rahmat Mu ini... Moga kasih ini mebawa kami kepada cinta Mu yang satu...

Monday, 13 December 2010

Tomyam Ayam


Hari ni en. Hubby yang bagi idea menu untuk masak... dia cadangkan masak tomyam untuk makan malam... hmm.. jenguk bahan-bahan dalam fridge... ok... tomyam siap!!!!!!!!!!


Bahan-bahan:

1/2 ekor ayam - bersihkan dan potong kecil
*2 biji cili merah
*10 biji cili padi (ikut kepedasan masing-masing)
*4 biji bawang merah (selalunya emi guna 1/2 biji bawang besar jer)
*1 biji bawang putih
*1 cm halia
*1 cm lengkuas
1 batang serai - diketuk
5 helai daun limau purut
1 - 2 biji limau nipis - ambil perahan airnya (bergantung tahap masam yg dikehendaki)
sedikit daun ketumbar - cincang kasar
1 biji tomato - belah 4
Air secukupnya
Garam dan gula
Minyak untuk menumis

tumbuk @ blend kasar bahan-bahan bertanda *

sayur-sayuran ikut citarasa masing-masing - emi selalu bubuh kobis, carrot, cendawan & capsicum


Cara-cara:
  1. Panaskan minyak dalam periuk. Tumis serai hingga naik bau. Kemudian masukkan bahan kisar dan tumis hingga garing dan terbit minyak.
  2. Masukkan daun limau purut serta ayam dan kacau rata. Masak hingga ayam kecut dan mengeluarkan air. Kemudian masukkan air secukupnya untuk kuah. Masak dengan api yang besar hingga mendidih. Kecilkan api dan terus renehkan hingga ayam empuk.
  3. Masukkan garam secukupnya dan gula sedikit. Masukkan sayur-sayuran seperti carrot dulu, diikuti dengan cendawan.
  4. Bila carrot hampir empuk, masukkan tomato dan jus limau nipis. Adjust rasa masam ikut citarasa masing-masing. Biar kuah mereneh seketika.
  5. Akhir sekali, masukkan kobis, cili capsicum dan daun ketumbar dan tutup api serta merta. Kacau rata sekali lagi. Hidangkan panas-panas.

Chicken Grilled with vegetable salsa

Menu di suatu hujung minggu....


Chicken Grilled with vegetable salsa
(inspired by Saizeriya Restorante & Cafe)


Bahan-bahan

2 keping isi ayam

* Perap ayam dengan semua bahan dibawah selama 1-3 jam (lg lama lg best)
1 sudu besar mixed herbs
1 sudu kecil serbuk lada hitam - ikut suka kepedasan masing2
1 sudu besar sos tiram
1 sudu besar air perahan lemon
1 sudu kecil gula
garam secukup rasa

- Emi masak/grill ayam atas non-stick pan jer...
- tak perlu minyak sebab nanti ayam tu akan keluar minyak juga...
- guna api perlahan supaya ayam masak sekata...



Side dish (optinal)

Grilled potato & carrot


2 biji kentang - basuh bersih dan potong 6 (tak perlu kupas kulit)
1 batang carrot (kecil) - potong baji
2 biji piman (green capsicum)

* rebus kentang dan carrot sehingga separuh masak (jangan sampai kentang empuk, nanti mudah hancur bila nak grill)

perap kentang dan carrot (yg telah direbus) bersama piman dengan bahan yg sama seperti perap ayam. lepas siap grill ayam, gunakan kuali yang sama untuk grill kentang dan carrot ni. hasil lebih sedap sebab guna minyak yang keluar dari ayam.


Black pepper sauce

1/2 biji bawang kuning - potong dadu
1 sudu besar serbuk lada hitam
1 sudu besar tepung gandum
1 cawan air
1 sudu kecil serbuk pati ayam
garam & gula

Guna kuali dan minyak yang sama utk grill ayam tadi, tumis bawang sehingga kuning.... dengan api perlahan, kacau bawang hingga caremelized... masukkan tepung gandum dan kacau rata hingga tepung jadi kental. masukkan lada hitam. Masukkan air sikit2 sambil kacau hingga sebati semuanya dan kuah jadi pekat... masukkan serbuk pati ayam, garam dan gula secukup rasa... bila didih, tutup api dan boleh hidangkan bersama ayam tadi...

Notes: masuk air sikit2 sambil kacau... adjust sukatan air supaya hasil kuahnya just nice.. kalau pekat sangat, tambah air sikit lagi...

Vegetable salsa

Bahan-bahan

*1 biji timun jepun (buang empulurnya) - kalu guna timun biasa tu, 1/2 biji pun dah cukup
*1/2 biji avocado
*1/2 biji bawang besar (kuning)
*1/2 biji tomato
sedikit daun parsley (cincang)
1/2 biji perahan lemon
garam & gula secukup rasa

Cara-cara:

Potong dadu halus semua bahan-bahan bertanda *.
Satukan semua bahan termasuk daun parsley dan perahan limau ke dalam mangkuk dan gaul rata.
Perisakan dengan garam & gula ikut sesedap rasa. (kalau salsa ni kena ada rasa masam-masam)
Tutup mangkuk dengan cling wrap dan masukkan ke dalam peti sejuk.
Bila ayam dah masak dan sedia untuk dihidang, tabur salsa di atas ayam macam dalam gambar kat bawah ni... huhuhu...


salad campak-campak... peberet en. Hubby

Sunday, 12 December 2010

Bubur Nasi +++


Hari ni masak bubur nasi untuk anak dara ku Amalia yang demam... semalam dia mengadu sakit nak telan makanan... tu dah bagi makan udon yg lembut & licin abis dah tu... kesian menengoknya bila dia tak lalu makan...


So menu hari ni bubur nasi la jawabnya... dia kata nak makan bubur ngan ayam goreng... hmm... ikutkan je lah... mudah-mudahan dia makan... tapi Emi buatkan jugak sup ayam... untuk pelincir kata en. Hubby.... huhuhu....

Ni untuk Amalia, suka betul makan bubur ngan telur masin

Crispy chicken wings


Tapi yang sedihnya... Amalia cuma makan beberapa suap jer... masih terasa tak sedap badan... siannya anak ibu.... ibu ngan ayah dia pulak yang makan lebih2... huhuuhu....


Pelincir... sup ayam

Sayur bayam jepun + cendawan butang goreng pedas



Notes: Kalu dah dengan sayur goreng pedas, ayam goreng & telur masin segala... memang la makan tak hengat punya... huhuhuh....

Friday, 10 December 2010

Kuih Cara Berlauk



Ini menu tertangguh... Emi buat masa jamuan Hari Raya Haji ramai-ramai kat sini di rumah "Penghulu" Chiba.... hehehe... raya tahun ni Emi panggil "Aidiladha Musim Luruh"... ye laa... kan time sambut raya haji tu tengah aki @ musim luruh...


ok... untuk resepi asal boleh la refer kat sini... to tell the truth... everytime buat kuih cara ni emi tak pernah sukat bahan2nya... semua main bubuh jer.... bancuh ikut sedap tangan mengacau... huhuhu.... tapi bagi sesiapa yang nak try dan perlukan resepi... kat sini emi tolong copy n paste dari MyResepi@Syahmi untuk rujukan... tapi mintak ampun tuan punya resepi sebab ada yang emi memandai ubah... huhuhu....

Bahan-bahan ( 50 biji )

BAHAN UNTUK INTI DAGING :
  • 2 cawan daging kisar [emi selalu guna ayam jer... sbb en. Hubby tak leh mkn daging... huhuhu]
  • 1 camca besar rempah daging ( bancuh dgn sedikit air )[selalunya emi guna 1 sudu rempah kari + 1 sudu rempah kurma]
  • 1 labu bawang besar *
  • Sedikit daun bawang/sup*
  • Garam secukup rasa
* Dipotong dadu


BAHAN UNTUK BATTER:
  • 2 cawan tepung gandum
  • 3 1/2 cawan santan [emi guna fresh milk + air]
  • 1 butir telur
  • Pewarna kuning
  • Sedikit garam

Cara-cara

INTI:
  1. Tumis rempah hingga naik minyak.
  2. Masukkan daging kisar. Tambah air dan masak hingga daging empuk.
  3. Masukkan sedikit garam. Kacau hingga kering.
  4. Masukkan bawang dan daun bawang/sup. Kacau hingga rata.
cara emi:

tumis bawang besar sampai naik bau - masukkan daging/ayam - masukkan rempah - kacau rata - masukkan sikit air, agak2 cukup utk daging empuk - perisakan dengan garam & gula - masak hingga daging kering - masukkan daun sup - kacau - siap.

BATTER
  1. Pukul telur + garam.
  2. Masukkan tepung dan santan berselang-seli. Kacau hingga rata.
  3. Kalau berketul2, terpaksalah tapis dulu batter ini. Titikkan sedikit pewarna.
  4. Kalau guna blender pun, lagi senang.
cara emi:

dalam mangkuk besar, masukkan tepung - buat lubang ditengah2 - pukul telur dan garam sikit - masukkan di tengah2 tepuung - kacau perlahan2 - masukkan susu + air sikit2 sambil kacau perlahan2 hingga habis - blend adunan tepung untuk menghaluskan batter


Cara memasak :

  1. Panaskan acuan kuih cara. Sapukan sedikit minyak.
  2. Tuang bater 3/4 penuh sahaja.
  3. Masukkan satu sudu inti daging.
  4. Kalau perlu, tuangkan sedikit lagi bater supaya kuih nampak kemas.
  5. Tutup hingga kuih masak.Keluarkan dari acuan dan boleh lah dihidangkan.
* adjust bancuhan adunan supaya jgn terlalu pekat atau cair.
**Untuk kuih cara manis, lepas siap bancuh & tapis adunan, titikkan pewarna hijau dan perisa pandan. Tuangkan bater penuh acuan. Masukkan satu sudu gula pasir dan tutup hingga masak.

huhuhu... yang selambak ni kuih cara yang dibawa masa jamuan tu.... ada dua plate besar camni...

Jugyousankan @ Parents' day

Hari Sabtu 4 December lepas, ada Jugyousankan kat sekolah Amalia.... jugyousankan ni adalah parents' day @ parents' visit.... masa tu lah parents akan datang ke sekolah dan berpeluang tengok macamana anak kita belajar dalam kelas.... time tu parents akan berada keliling kelas sambil tengok sensei mengajar dan anak kita belajar... sesi pembelajaran berjalan seperti biasa, as if parents semua tu takde pun dalam kelas... usually there will be no interaction between parents and their children or the sensei during the lesson.... lepas selesai kelas, baru la ada sesi ngan parents pulak...

kat sini setiap penggal persekolahan akan ada sekurang-kurangnya dua kali jugyousankan ni... yang Emi perasan... satu kali jugyousankan dibuat masa weekday... time ni biasanya cuma okaasan (ibu-ibu) sahaja yang hadir ke sekolah... almaklum la... kalu weekdays, semua otoosan (ayah-ayah) kat Jepun ni sibuk bekerja.... and most of the mothers are full-time housewives....

akan ada juga satu kali jugyousankanyang dibuat pada hari Sabtu... contohnya yang macam ni... so, ayah-ayah pun berpeluang la tengok anak-anak diorang beraksi dalam kelas... heheheh...


video
Lagu kelas : Yasashi San Kumi

Untuk sesi baru-baru ni... subjek yang diajar masa jugyousankan tu adalah Ongaku... muzik la... hehehhe.... memang enjoy tengok budak-budak ni .... bersungguh-sungguh menyanyi... alat music utama yang diajar kat sekolah adalah pianica.... awal-awal masuk sekolah dulu dah kena beli dah pianica ni....

video


Hakikatnya, bila menjadi sebahagian daripada sistem pendidikan Jepun, kadang-kadang buat Emi terfikir.... alangkah berbezanya suasana pembelajaran di sini.... tapi, perlu diingat... lain padang, lain belalang.... nevertheless... with due respect, tak salah kalau kita mengaplikasikan mana-mana yang difikir sesuai..... maybe we need to do some modification, of course, untuk sesuaikan dengan keadaan di Malaysia... hmm....????



Notes: sebenarnya diorang tak galakkan untuk ambil gambar atau video... takut konsentrasi anak-anak terganggu... hehehe... ni pun amik guna iphone jer...supaya tak la obvious sgt..... huhuhhu....

CAKK!!!!


Subhanallah.... Lama betul tak menulis.... tiada langsung entry untuk bulan November... maaf kalau ada yang kecewa bila tengok tiada update terbaru di laman ini (cewah... macam la ada orang yg kisah kan... perasan sungguh!!!).... huhuhuh.... kerana apa tak menulis, yang itu biarlah menjadi sebab peribadi semata-mata....

Insyaallah, Emi akan kembali menulis...

sebenarnya, walaupun tak update blog, aktiviti memasak n photo shooting tetap berjalan seperti biasa... dah berfolder2 gambar yg mintak di upload... huhhu.... jenuh la nak menghapdet lepas ni... hambik ko... sape suruh "cuti" menulis.....

ok... see you guys in the next entry ok...

momiji... musim yang dah nak sampai ke penghujung...

Friday, 29 October 2010

Berikan aku ketabahan itu...

Kulihat jauh ke dalam matamu...
mencari sejalur kekuatan...
agar aku bisa berdiri teguh...
tatkala hati rapuh diduga perasaan...

Dalam renung mata itu...
ada getar yang meruntun jiwa...
mohon ketabahan terus melarik denai hati...
yang kian basah dengan tangis sendu...
lantaran hitungan garis resah...

Bening air dalam matamu...
mengalir seribu rasa...
padanya aku khabarkan gundah lara, agar kau titipkan penawar...
aku eluskan resah yang bersarang, agar damai yang kau bawa...
sesungguhnya aku nanar
melihat keringat bisa yang mengalir di wajahmu...

Namun...
demi mata hati mu itu...
aku lenyapkan segala gundah, resah, getar dan lara...
agar yang terlihat olehmu
adalah kasih ku yang tulus...
agar kau jua bisa bangkit...
kerana kita perlu akur...
di sebalik kesukaran ini...
ada kasih yang benar-benar agung...
yang menunjangi kasih kita...
dan kita tahu...
kita punya DIA untuk dipasrahkan segalanya dengan redha...
bersabarlah...


catatan hati....

buat suami yang tercinta... moga dirimu beroleh kesejahteraan dan kita sama-sama tabah menghadapi kesukaran di tanah asing ini...

Thursday, 21 October 2010

Dah macam hotel...

Hmm... cuba korang teka... gambar ni kat mana... hahaha...sure korang takde masa la nak layan soalan kuiz petang-petang gini kan... dah la takde hadiah... nak suruh main teka-teka pulak... hehhehe...

Ok laaa.... meh sini nak bagitau... yang sebenarnya gambar ni adalah gambar reception counter kat sebuah klinik gigi kat Inage... jejak jer dalam klinik ni tadi... maaakkkk aaiihhh.... dah macam hotel la pulak.... kalu cam gini... doktor cabut abis gigi sampai rongak pun tak sedar... ekekeke.... ada ke patut...

Tapi serious punya cakap laa... memang cantik klinik gigi ni... dari bahagian kaunter, ruang menunggu sampai la ke area rawatan pesakit... memang class... langsung takde rupa klinik... accept when you come to the part nampak segala mesin nak drill gigi tu... pastu dengar pulak bunyi nyaring mesin drill or cuci gigi... haaa... time tu baru terasa kat klinik gigi... huhuhuhuhu....

Okey... sekadar melaporkan suasana kat klinik gigi ni sementara tunggu en. Hubby siap buat treatment...

Monday, 18 October 2010

Kekkon Omedetou Gozaimasu.... Chiba Sensei


Kata orang.... takde rotan, akar pun berguna.... macam tu lah kot kalau nak dibuat perbandingan kepada situasi sekarang ni.... hehehehe.... apa situasinya???

Hmmm.... kan dalam entry minggu lepas ada cerita pasal majlis perkahwinan adik-adik ipar en. Hubby... ala... entry yg buat korang suspen tu kononnya kitorang balik Malaysia.... haaa... dah ingat??? Oleh kerana kempunan tak dapat tengok diorang bersanding, maka pada hujung minggu baru ni.... kami tak lepaskan peluang untuk tengok majlis perkahwinan sensei kesayangan Amalia, Chiba sensei.... huhuhuhu.... so, boleh pakai ker peribahasa kat atas tu?? hahaha.... ampun cikgu BM.....

Sweet & lovely

Ok... berbalik pasal cerita Chiba sensei... kitorang bukan la attend wedding ceremony dia.... sekadar datang untuk ambil gambar jer... macam kawan-kawan Amalia yg lain jugak.... semua tak sabar-sabar tunggu sensei diorang keluar sebab nak tengok Chiba sensei in wedding gown.... Sensei siap sediakan info tentang majlis dia tu kepada sesiapa yg plan nak datang... ye laa... maklumat serba sikit macam, pukul berapa dia dijangka keluar church dan jugak map untuk pandu arah ke tempat majlis...

Jambangan daripada PTA

Sehari sebelum tu, pada hari Jumaat, seperti yg dirancang sejak sebulan lalu, ahli PTA (ibu-ibu ler... termasuk la den jugak... hehehe) kelas Amalia berkumpul kat sekolah untuk serahkan flower bouquet kepada Chiba sensei... yg anak-anak pulak serahkan kad ucapan tahniah yg diorang tulis sendiri.... menangis terharu Chiba sensei dibuatnya...

Sekitar sessi penyampaian jambangan bunga & kad ucapan


Amalia menyerahkan kad ucapan tahniah kepada Chiba sensei

Hari Sabtu pulak temankan Amalia tengok sensei dia... sambil-sambil tu sempat la jugak photo shoot serba sikit gambar Chiba sensei n Hubby...

The blessing...

Ramai jugak kawan-kawan Amalia yg datang... kebanyakannya datang dengan mak masing-masing... tak lama menunggu, wedding bell pun berbunyi menandakan "bride & groom" akan keluar... excited sungguh budak-budak ni nak tengok sensei diorang... "Handsome husband sensei..." kata Amalia... hehehe....


Omedetou gozaimasu, Sensei...


Dari sebiji belon besar....

Menjadi puluhan belon "hati" comel...





Sekadar pengalaman dan lipatan kenangan di bumi sakura....

Wednesday, 13 October 2010

Emergency!!!

Hari ni teman en. Hubby ke hospital sebab keadaan tangan yang bengkak akibat GOUT nya tak menunjukkan tanda-tanda untuk surut..

Sepatutnya appointment untuk check-up seterusnya hanya pada 28 Oktober nanti... tapi disebabkan keadaannya agak teruk dah berlanjutan selama beberapa hari... maka tadi kami terpaksa buat "panggilan kecemasan" kepada adik-adik bujang yang available untuk jadi translator petang ni.. huhuhu... thank you Shakeer sudi temankan kami dan jadi translator tadi...

Alhamdulillah... setelah jumpa doktor tadi, lepas check darah, terus pergi ambil ubat... oleh kerana keadaan sekarang, doktor setkan minggu depan untuk next appointment...

Mudah-mudahan en. Hubby cepat sembuh...

*gambar tu masa pergi ambil darah tadi

Monday, 11 October 2010

10.10.10...Selamat Pengantin Baru adik-adik iparku... yeahooo!!!! dapat balik kampung!!!!

Pada tarikh 10.10.10, adik perempuan en. Hubby telah selamat melangsungkan perkahwinan dengan pasangannya.... yang specialnya hari ni... selain tarikh ala-ala glam gitu... hehehehe... bukan satu, tapi DUA PASANGAN PENGANTIN naik pelamin sekaligus hari ni...

Selamat Pengantin Baru

alkisahnya.... seorang lagi adik perempuan en. Hubby telah pun selamat dinikahkan pada 30 April yang lalu... time tu kami tak dapat balik kampung... cuma tengok gambar n terima laporan jer... huhuhu...

Selamat Pengantin (tak berapa) Baru
Solemnization 30.04.10
Reception 10.10.10



the 2 of them... sweet n lovely...

Untuk majlis kali ni... alhamdulillah kitorang sempatlah terbang balik dari Jepun ke kampung Parit Baring di Parit Raja, Batu Pahat, Johor... untuk sama-sama menyaksikan majlis yang sangat meriah tu... tapi kamera canggih la pulak tak bawak... tu yang mutu gambar sekitar majlis agak kelam.... kena tunggu hasil kerja paparazzi pro jugak la kalu nak tengok gambar yang chantek-chantek...

Agaknya dek kerana mengalu-alukan kepulangan kami dari jauh ni.... kami sekeluarga mendapat "layanan khas" ketika majlis akad nikah dilangsungkan... kitorang diberi penghormatan untuk duduk paling dekat dengan pengantin lelaki dan tok kadi... betul2 mengadap diorang... huhuhuhu... jangan jeles... takde la nak kena memanjangkan leher dok terintai-intai nak tengok pengantin.... huhuhu... best... best....

Haaah??!!!! tak caya kitorang balik kampung??? huhuhu.... biasalah... misi gempak macam ni mesti dirahsiakan... baru la surprise.... sila tengok gambar di bawah kalau tak percaya yang KAMI BALIK MALAYSIA semalam....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Haa... kan tu kitorang bertiga bergambar ngan pengantin.... ekekeke... kantoi.... sepanjang majlis dilangsungkan, kami ber"video" confrence melalui skype... nasib baik la pagi tu line internet sangat lancar... almaklum ler... pepagi gitu... line belum sesak kot... huhuhuu....

time ni en. Hubby dengan penuh kesyahduan menyampaikan ucapan tahniah untuk adik perempuannya dan adik ipar baru....

the not so complete family picture.... without the 3 of us.... huhuhuu....

Apa-apa pun... syukur alhamdulillah kerana majlis semalam berjalan lancar... terima kasih juga kepada seluruh ahli keluarga dan semua individu yang telah bertungkus lumus menjayakan majlis ini dengan sebaik-baiknya.... jasamu dikenang.... cewah... macam la kita ada kat sana kan... ye laaa... sebab kita tak dapat nak sama-sama rewang la yang kena ucap terima kasih kan... huhuhu....

Untuk kedua-dua pasangan pengantin... Nor & Faiezal serta Biebah & Azhar.... Selamat Pengantin Baru.... selamat menjalani kehidupan berumah tangga.... semoga kalian bahagia hingga akhir hayat.... amin...

Note:

gambar-gambar adalah ehsan (kan dah kata camera canggih tak bawak...huhuuh....mono nak bergambo dlm skype...ekekeke...) daripada FB adik iparku yang cun (hehehe... kena la puji sebab dah cilok gambar...) cik Ieza Bukhary n also our cousin blogger MamaQiestina melalui FBnya... mintak halal eh...

errr.... mintak ampun ye sebab gambar2 tu dah di edit utk tujuan *bentou-ibu.blogspot/photograph* huhuhu....