Monday, 11 October 2010

10.10.10...Selamat Pengantin Baru adik-adik iparku... yeahooo!!!! dapat balik kampung!!!!

Pada tarikh 10.10.10, adik perempuan en. Hubby telah selamat melangsungkan perkahwinan dengan pasangannya.... yang specialnya hari ni... selain tarikh ala-ala glam gitu... hehehehe... bukan satu, tapi DUA PASANGAN PENGANTIN naik pelamin sekaligus hari ni...

Selamat Pengantin Baru

alkisahnya.... seorang lagi adik perempuan en. Hubby telah pun selamat dinikahkan pada 30 April yang lalu... time tu kami tak dapat balik kampung... cuma tengok gambar n terima laporan jer... huhuhu...

Selamat Pengantin (tak berapa) Baru
Solemnization 30.04.10
Reception 10.10.10



the 2 of them... sweet n lovely...

Untuk majlis kali ni... alhamdulillah kitorang sempatlah terbang balik dari Jepun ke kampung Parit Baring di Parit Raja, Batu Pahat, Johor... untuk sama-sama menyaksikan majlis yang sangat meriah tu... tapi kamera canggih la pulak tak bawak... tu yang mutu gambar sekitar majlis agak kelam.... kena tunggu hasil kerja paparazzi pro jugak la kalu nak tengok gambar yang chantek-chantek...

Agaknya dek kerana mengalu-alukan kepulangan kami dari jauh ni.... kami sekeluarga mendapat "layanan khas" ketika majlis akad nikah dilangsungkan... kitorang diberi penghormatan untuk duduk paling dekat dengan pengantin lelaki dan tok kadi... betul2 mengadap diorang... huhuhuhu... jangan jeles... takde la nak kena memanjangkan leher dok terintai-intai nak tengok pengantin.... huhuhu... best... best....

Haaah??!!!! tak caya kitorang balik kampung??? huhuhu.... biasalah... misi gempak macam ni mesti dirahsiakan... baru la surprise.... sila tengok gambar di bawah kalau tak percaya yang KAMI BALIK MALAYSIA semalam....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Haa... kan tu kitorang bertiga bergambar ngan pengantin.... ekekeke... kantoi.... sepanjang majlis dilangsungkan, kami ber"video" confrence melalui skype... nasib baik la pagi tu line internet sangat lancar... almaklum ler... pepagi gitu... line belum sesak kot... huhuhuu....

time ni en. Hubby dengan penuh kesyahduan menyampaikan ucapan tahniah untuk adik perempuannya dan adik ipar baru....

the not so complete family picture.... without the 3 of us.... huhuhuu....

Apa-apa pun... syukur alhamdulillah kerana majlis semalam berjalan lancar... terima kasih juga kepada seluruh ahli keluarga dan semua individu yang telah bertungkus lumus menjayakan majlis ini dengan sebaik-baiknya.... jasamu dikenang.... cewah... macam la kita ada kat sana kan... ye laaa... sebab kita tak dapat nak sama-sama rewang la yang kena ucap terima kasih kan... huhuhu....

Untuk kedua-dua pasangan pengantin... Nor & Faiezal serta Biebah & Azhar.... Selamat Pengantin Baru.... selamat menjalani kehidupan berumah tangga.... semoga kalian bahagia hingga akhir hayat.... amin...

Note:

gambar-gambar adalah ehsan (kan dah kata camera canggih tak bawak...huhuuh....mono nak bergambo dlm skype...ekekeke...) daripada FB adik iparku yang cun (hehehe... kena la puji sebab dah cilok gambar...) cik Ieza Bukhary n also our cousin blogger MamaQiestina melalui FBnya... mintak halal eh...

errr.... mintak ampun ye sebab gambar2 tu dah di edit utk tujuan *bentou-ibu.blogspot/photograph* huhuhu....

3 comments:

Mama Qiestina said...

wakakakakkaa terbaekk wokkks!

nanti ar yat tempek lagi gambo terbaekk punyee :D

** tapi siyes momen video conference tu sgt very the touching.rase japan-mesia tu cam dekat jez.

Ms J said...

penah jugak wat conference ngan makcik kat Kuwait masa kenduri doa selamat lepas siap reno rumah awal thn dulu... mmg rasa macam dekat, kan?? :)

ieza said...

ekekekeke...
very cantik la bile k.emi da edit dlm blog bentou-ibu ni...


mmg very touching mase conference..
ooo ye..c.lilik cakap tringat kat k.emi bile tgk liza wat hntaran utk pngantin..

Post a Comment