Saturday, 9 October 2010

Jom ngeteh!!!


Alhamdulillah... hari ni warga Chiba dapat makan roti canai dengan penuh nikmat.... ehsan dari adik-adik di kaikan... sejak kehadiran mereka di Chiba pada bulan 4 yang lalu, bukan sahaja bertambah ahli malahan kami juga mendapat khidmat pakar seorang penebar roti canai.... huuhuu....

Dapat juga kami merasa roti canai "fresh" yang selalunya menjadi menu pilihan ramai di Malaysia.... sebenarnya ini bukan kali pertama kami pekena roti canai.... dah kali ketiga pun.... dan bukan juga kali terakhir ye... Insyaallah....


Hari ni adik-adik thn 1 buat majlis minum petang a.k.a jamuan raya..... menu utama roti canai, speghetti bolognese, cekodok pisang dan kuih cek mek molek... ada jugak menu tambahan / sumbangan seperti bubur kacang hijau, kek bluberry buckle (kata tuan punya dia skodeng kat dapur Hana), puding cocktail... tuan punya blog ni cuma buat chicken pie yang sememeh jek... huhuhu....


Berbalik pada kisah roti canai... yang paling bestnya.... makan mengalahkan kat warung.... tak sempat roti canai tu nak releks lama-lama.... dah kena sambar masuk pinggan... kuah banjir lagiii...... huhuhuhu.....

Apa-apapun... terima kasih banyak-banyak semua untuk jamuan petang tadi... kenyang sampai ke malam... huhuhu.... kepada sesiapa yang makan tak hengat roti canai tu tadi... jangan lupa lari pusing padang ye lepas ni.... satu keping roti canai = lari 2km.... sendiri mau ingat aaa.... wakakakaka.....


5 comments:

happiness27 said...

sukee!!
gamba mmg mantap..
:))

-nazriq-

emi said...

tq... tq... k. emi tukang makan n amik gambar jek.... credit to u ols laa yg tukang masak... huhuhu...

Kak Rose said...

salam emi, tingat bapak kg kg, Pt Raja... selalu petang2 g ngeteh kat warung!

emi said...

kak rose

wsalam.... tu la k. rose... emi ngan hubby pun lebih kurang gak... kalu emi stay kt skolah smpai petang... balik jer mesti calling2 en. Hubby ajak dia ngeteh dulu sebelum balik rmh... huhuhu

Mas said...

seronoknya makan roti canai...tengok roti tu jer dah terliur...he..he..

Post a Comment