Thursday, 2 September 2010

Kembali bersiaran @ Rumah Baru... Episode 1


Alhamdulillah.... setelah hampir seminggu tak masuk blog dan setelah masuk hari ke-23 kita berpuasa... baru kini dapat kembali bersiaran... cewah... sekarang ni baru la dapat "bertenang" sket setelah hampir seminggu dok ulang alik angkat barang ke rumah baru...

Secara rasminya, 29 Ogos 2010 hari tu, kami sefamily mula tidur kat rumah baru... dan secara rasminya juga pada 31 Ogos 2010 kami telah meninggalkan Chiba Univ. International House a.k.a. Kaikan setelah 11 bulan menumpang teduh di situ... sebenarnya Emi merasa duduk situ cuma 9 bulan je (sampai Nihon Dec 2009) ... ish... 9 bulan... kalu mengandung harus dah beranak pun... ekekeke....

Jom singgah rumah baru kami.... gambar2 ni di ambil pada hari dapat kunci.... terus pergi angkat barang sikit2 sambil gi buat ukuran apa yang patut untuk cari barang....

Kesian En. Est... sarat ngan barang2... huhuhu... ni baru trip yang pertama...


Laluan masuk (hallway) ..dan dihujung tu lah letaknya dapur... tempat "Bentou-ibu" beraksi nanti...


Bilik utama.... hanya sebab bilik ni ada air-cond... huhuhu... kalu nak kira luas... sume bilik sama besar... 6 jo...


En. Hubby tgh test power air-cond tu...


Amalia kata ni bilik dia...

So, ibu pun letak la bag skolah n soft toy dia (yg dlm beg berikat tu) kt bilik ni...


Sudut pandangan dari bilik 3 mengadap ke ruang tamu

Ruang tamu

Ruang tamu... dari sudut berbeza

Balcony a.k.a. tempat jemur baju...

Cukup dulu tour kali ini... huhuhu.... macam best je kan tgk rumah time kosong takde barang... konon terasa besar... hahaha.... tunggu la lepas dah angkut segala barang... time tu la terasa "eh.. macam kecik pulak rumah ni..." betul tak???

Okey... episode 2 bakal menyusul... sessi pindah @ angkut barang @ boyongan....

Note: Rumah baru ni sebenarnya dekat sangat2 dengan lokasi Kaikan... seberang pagar jer gitu... hehehehe... tu sebab la kitorang angkat barang beransur2 dengan bantuan En. Est milik En. Hubby...

8 comments:

Asmara said...

Kak emi! cantiknye rumah dan besar jugak eh! boleh la kami datang tumpang tido! hehehe... selamat mengemas rumah! pasni mesti lagi berasap2 dapur sebb dpt dapo besar! hihii...

emi said...

Huhuhu... u r most welcome As.... alhamdulillah dapat rumah ni... bilik semua ok... tp dapur kecik la As... ni pun lom habis mengemas lagi... nak cari barang pun kena buat treasure hunt dulu... huhuhu....

Nur Ede said...

Salam emi... orang jauh datang nih... nak tolong kemas apa yang patut...
Cantik dan tenang jew nampak suasana dalam umah orang jepong nih... akak sukee tengok pintu mcm umah Osin tu.... cantik nyer...

emi said...

wsalam k. ede... huhuhu... time kasih kak dtg tolong kemas... err... akak tolong kemaskan bahagian dapur eh... pastu tolong masak skali... wakakaka... suka2 ajer nk suruh orang...

tu la kak... rumah sini mesti ada at least satu "pintu umah oshin" tu... rumah jepun ni comey2 jer size dia kak...

Kamalia said...

salam kak emi..dgr jugak aritu akak nak pindah umah..igt nak call,tp takut kacau je nnt.xsabar nak beraya kat umah akak ni..bestla amalia ye,dpt bilik besar..dapur umah akak tu cam kat umah sy gak..jd ke nnt raya kedua buat kat umah akak?xsabar nak rase masakan akak n tgok umah baru ni..:D

emi said...

Salam lia..

insyaallah raya nanti plan tu jadi jer... so far takde plan berita sebaliknya... huhuhu... jom2.. kita kasi gempar chiba!!

Ms J said...

rumah cantik. Dan mmg nampak besar!

pain said...

baper sewanya emi.....

Post a Comment